АНУ-ын Хоол хүнс судлалын холбооноос тахианы маханд хийсэн органик бус хүнцлийн шинжилгээ эерэг гарсан тухай The Wall Street Journal болон the Associated Press зэрэг дэлхийн томоохон хэвлэл мэдээллийн хэрэгслүүд мэдээлж байна.
АНУ-д худалдаалж, хүнсэндээ хэрэглэдэг нийт тахианы махны тал хувь нь үхэлд хүргэх аюултай, хорт хавдрын шалтгаан болдог хүнцлийг их хэмжээгээр агуулдаг болох нь тогтоогджээ. Хүнцэл их хэмжээгээр илрэх болсон нь тахиаг хүнцлээр бордож, өсгөдөг байсантай холбоотой байжээ. 2006 оноос эхлэн АНУ-д тахианы өсөлтийг хурдасгах зорилгоор хүнцлийг ашиглах болсон байна. Тахианы мах нь хүнийг үхэлд хүргэх аюултай түвшинд хүрч, хорт хавдар үүсгэгч хүчин зүйл болсонтой холбогдуулж АНУ-ын Хоол хүнс судлалын холбооноос тахианы махан дахь хүнцлийн хэмжээг бага хэмжээнд буюу хүн хүнсэндээ хэрэглэхэд аюулгүй түвшинд байлгах шаардлага тавиад байна.
Сэтгэгдэл (2)